Sommerjobb innen digital helseteknologi ga mersmak

- Midt i blinken og veldig lærerikt

Sommerjobb

Aldrende befolkning og et økende omsorgsbehov gjør at helsetjenester må leveres på nye måter i fremtiden, der digitalisering og ny teknologi spiller en sentral rolle. For studentene Ingrid Aase Cowles (24) og Anders Skrøvseth Haugen (22) ble sommerjobben i Siemens Healthineers en lærerik og unik mulighet til å kombinere utdanning innen IT og medisinsk teknologi for lære mer om digitale helseløsninger.

Nå avslutter de to måneders sommerjobb i Siemens Healthineers i Oslo, rikere på både erfaring og kunnskap.

- Å jobbe i Siemens Healthineers har vært veldig spennende og relevant i forhold til utdanningen vår. Vi hadde ingen forventninger da vi startet, og gikk inn døra med et åpent sinn. Oppgavene har vært midt i blinken i forhold til hva vi ønsker å jobbe med, sier de begge begeistret.

Leder av Digital Health i Siemens Healthineers, Lars Houge, er imponert over studentenes innsats.

- Det har vært flott å se hvordan de kastet seg over oppgavene knyttet til DigitalHands. De gled rett inn hos oss, sier Lars.

Studentene kan se tilbake på sommeruker fulle av lærdom, nye bekjentskaper og en god mottakelse. De har også dratt nytte av hverandres kompetanse innen IT og medisinsk teknologi og samarbeidet gjennom hele sommeren, som har rast avgårde. Det er den første sommerjobben innen medisinsk teknologi og IT for dem begge.

- Det er en veldig bra ordning at studenter kan jobbe i slike prosjekter og at denne bransjen også kan tilby sommerjobber. For arbeidsgiver gir det også fordeler at vi kan komme inn og se ting på andre måter og lære bort kunnskaper om nye verktøy, sier Anders.

<p>Anders Skrøvseth Haugen (22)</p>
DigitalHandsBlodtrykk

DigitalHands, som studentene har jobbet med, er en løsning for digital kommunikasjon i oppfølging av pasienter utenfor sykehus. Pasienten kan overvåke egen helse veiledet av helsepersonell. For eksempel kan astma, kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), hjertesvikt, diabetes, psykisk helse og høyrisiko-svangerskap følges opp digitalt.

- Det har vært inspirerende å møte de som bruker DigitalHands og se hvordan de bruker systemet. Løsningen er til stor nytte for sykehusene og pasientene og brukes i Norden, sier Anders.

Ingvar Sørlien, som er ansvarlig for tjenesten digital hjemmeoppfølging i Siemens Healthineers, har jobbet tett sammen med studentene.

- Det har vært en nyttig erfaring for oss å jobbe sammen med Ingrid og Anders. Vi hadde to konkrete prosjekter som de kunne jobbe med selvstendig, og de har levert godt på begge. De har laget et godt rammeverk som vi kan utvikle videre, sier Ingvar.

- Det vi kommer til å savne når vi drar herfra er å kunne jobbe med noe som betyr noe i samfunnet og å løse virkelige oppgaver, avslutter de.