Syngo Carbon

Siemens Healthineers Türkiye ve Bulutistan,

“Sağlık Sektöründeki Görüntüleme Süreçlerinin Dijitalleşmesine”

Syngo Carbon-Bulutta Veri Yönetim Platformu ile Yön Veriyor

Sağlık hizmetlerini dijitalleştirerek, sağlık hizmet sağlayıcılarını güçlendirmeyi hedefleyen Siemens Healthineers ile bulut bilişim alanında Türkiye’yi dünyaya bağlayan Bulutistan geçtiğimiz günlerde önemli bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği kapsamında Siemens Healthineers ile Bulutistan, Türkiye’deki sağlık kurumlarında bilginin paylaşılabilir olmasını sağlamak ve geleceğin zorluklarını bugünden çözmek için Syngo Carbon* çözümünü bulut servisi olarak sunuyor.

Yaklaşık 1 yıl önce tanıtılan Syngo Carbon çözümü, sağlık kurumlarında klinik görüntülerin ve veri setlerinin kapsamlı bir şekilde kullanılmasını; görüntüleme ve raporlama süreçlerinde depolanan verilere kolayca erişilmesini; iş akışlarının önemli ölçüde sadeleşmesini ve farklı birimlerin entegre olarak çalışmasını “Kullandığın kadar öde” çalışma modeli ile sağlıyor.

“Syngo Carbon bulut teknolojisiyle dijital dönüşüme değer katıyoruz”

İş ortaklığı kapsamında Siemens Healthineers'in çözümü, Bulutistan’ın ilgili regülasyon ve kanunlarla uyumlu bulut platformunda barındırılarak iş uygulamalarıyla entegre bir şekilde sağlık kurumlarındaki süreçlerin uçtan uca yönetilmesini sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel, sağlık hizmet sağlayıcıları için en önemli önceliğin dijitalleşme olduğunun altını çizerek şu sözleri ifade etti: “Verilerin hasta merkezli olarak saklanmasını sağlayan Syngo Carbon, sağlık sektöründeki entegrasyon standartlarına tam uyumlu bir yapıda olduğu için kurumların farklı sistemlerine entegre olabiliyor. Böylece, klinik süreçleri hızlandırıyor ve sadeleştiriyor. Syngo Carbon sayesinde, önceden yalnızca düz metin şeklinde bulunan raporlardaki tedaviye ilişkin kılavuz ilkeler, yapay zekâ ile kolayca işlenebiliyor ve bu raporlar yapılandırılmış olarak kurum içi tüm departmanların erişimine sunulabiliyor. Bütün bunlar veriye erişim süresinde azalma, tanı güvenliği ve günlük klinik faaliyetlerde verimlilik anlamına geliyor. Syngo Carbon, oluşan verilerin tüm bu faydaları sağlaması için gereken etkili bir veri yönetimi ve depolaması görevini üstleniyor. Siemens Healthineers Türkiye ve Bulutistan, sağlık kurumlarının veri yönetim stratejileri oluşturma ve teknolojiye uyum sağlama süreçlerinde karşılaşacakları ek maliyetleri optimize etmek ve daha etkili bir veri yönetimi çözümü sunmak amacıyla güçlerini birleştirerek sağlık kurumlarına önemli avantajlar sağlıyor.”

“Soruları anında yanıtlayabilecek, etkileşimli bir bulut platforma dönüştürmeye yardımcı olmak”

Bulutistan Genel Müdürü Begim Başlıgil ise iş birliğine ilişkin şu açıklamada bulundu: “Syngo Carbon, sunduğu yenilikçi bilişim servisleri ile son dört yılda en hızlı büyüyen teknoloji şirketi seçilen Bulutistan tarafından sağlanacak bulut teknolojisi hizmetiyle sağlık kurumlarına aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kurulu Vendor Natural Archive (VNA) sistemi de olan Syngo Carbon’u kullanma ve verilerini bulutta saklayarak hastane içindeki depolama maliyetlerini azaltma imkânı sunuyor. Bulutun avantajlarına bağlı olarak sistemin kurulumu, yönetimi ve bakımı için maliyet veya ek çalışma ihtiyacı ortadan kalkarken bir hastanenin farklı departmanlarında ve birden çok sistemde oluşturulan hasta kayıtları ve verileri hasta merkezli olarak saklanabilecek. Ayrıca, birden fazla lokasyonda hizmet veren kurumlar için merkezi bir veri tabanı oluşturulması da mümkün olacak. Bulut teknolojisi aynı zamanda, yapay zekâlı uygulamalara daha kolay geçiş için gereken esnekliği de sunarak sağlık kurumlarının geleceğe hazır olmasına katkıda bulunuyor. Tüm bu faydaların yanı sıra sağlık profesyonelleri de araştırmalar ve bilimsel çalışmalar için verilerin gücünden çok daha etkili bir şekilde faydalanabilecek.

* Syngo Carbon IDM, syngo.share ürününün tüm bileşenlerini içeren pazarlama alanındaki yeni adıdır

Siemens Healthineers olarak amacımız, insanların daha sağlıklı ve daha uzun yaşamasına yardımcı olmak için inovasyonu teşvik etmektir. Ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve çözümlerimiz aracılığıyla hekimlere, sağlık sektörü çalışanlarına ve sağlık hizmeti sağlayıcılarına, hastalıkları daha oluşmadan önlemeleri ve hastalanan bireylere doğru teşhis ve tedavileri sunmaları için destek oluyoruz. Bu da daha az komplikasyon, hastanede yatış sürelerinde azalma ve hastaların daha hızlı iyileşmesiyle sonuçlanıyor. Misyonumuzu, hassas ve kişiselleştirilmiş tıbbı geliştirerek, sağlık hizmetlerini dönüştürerek, hasta deneyimlerini iyileştirerek ve sağlık hizmetlerini dijitalleştirerek sağlık hizmet sağlayıcılarının daha değerli hizmetler sunmalarını sağlamak olarak tanımlıyoruz. In vitro diagnostik ve görüntülemeden tedavi ve takip bakımına kadar uzanan kapsamlı portföyümüzle, dünyadaki en tehdit edici hastalıkların birçoğu için eksiksiz bir bakım döngüsüne odaklanıyoruz.

Siemens Healthineers tarafından sağlanan teknolojiler her saat 240 binden fazla hastanın hayatına dokunuyor. Tüm kritik klinik kararların neredeyse dörtte üçünü etkileyen çözümlerimizle klinik karar vermenin merkezinde yer alıyoruz. 120 yılı aşkın deneyime ve dünya çapında her gün inovasyon yaparak sağlık hizmetlerinin geleceğini şekillendiren 65 binin üzerinde özverili çalışana sahip lider bir medikal teknoloji şirketiyiz.